Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
VINAŘSTVÍ LAHOFER DOBŠICE
Nytrová, Bohdana ; Dvořák, Martin (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Hradil, Dušan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá novostavbou vinařského domu Vinařství Lahofer v Dobšicích u Znojma vycházející ze studie vypracované v ateliéru AG32. Vinařství mělo obsahovat výrobu a sklady odpovídající výrobní kapacitě až 1 000 000 lahví ročně a veřejněsprávní část určenou k prezentaci vína. Stavební parcela se nachází na východním okraji katastrálního území Dobšic nedaleko obce Suchohrdly. Jedná se o nezastavěnou zemědělskou oblast plnou vinic, orné půdy a zahrad. Základní myšlenka objektu se projevuje především v půdorysném tvaru. Vlnité vinutí objektu do trojúhelníku symbolizuje vinný hrozen či hoblinu, která odkazuje na slavného řezbáře Jana Lahofera, po němž vinařství převzalo své jméno. Vzniklá atria tvoří polouzavřený prostor chráněný před větrem a slouží jako manipulační dvůr výroby, terasa nebo atraktivní vstupní předprostor jednotlivých provozních celků. Objekt je tvořen čtyřmi na sebe navazujícími hmotami o dvou výškách. Ve třech z nich je umístěna výroba, která je řešena v jedné úrovni do kruhu, aby pro vstup i výstup z výroby sloužil jeden manipulační dvůr. Veřejná část objektu se nachází v samostatné hmotě posazené ve svahu o něco výše. Obsahuje převážně prostory pro prezentaci vinařství, restauraci, několik ubytovacích jednotek pro hosty a administrativu. Objekt je navržen z ocelové skeletové konstrukce s předsazenou provětrávanou fasádou a plochou střechou. Jeho mohutnost je zjemněna prosklenými fasádami v atriích a dalšími prosklenými dílci z čirého či mléčného skla, z nichž některé probíhají přes celou výšku stavby.
Vinařství Lahofer Dobšice u Znojma
Davčíková, Gabriela ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby objektu vinařství Lahofer v obci Dobšice u Znojma. Bakalářská práce rozvádí a upřesňuje architektonickou studii, vypracovanou v rámci předmětu AG33 v letním semestru 2. ročníku, do stupně Dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provádění stavby. Zadáním práce bylo navrhnout vinařskýdům s hlavní výrobní částí s roční produkcí 750 000 - 1000 000 ks lahví, s administrativní částí včetně prostorů pro brigádníky. Další část zahrnuje restauraci a ubytování pro hosty.a s částí pro veřejnost, která by měla obsahovat jak restauraci tak ubytování pro hosty. Celý koncept návrhu ovlivnil svažitý terén, do nějž je objekt zasazen tak, aby nepůsobil příliš mohutným dojmem. Z exteriéru se stavba jeví jako tři prolínající se kvádry, které jsou děleny podle funkcí. Prvotní myšlenkou bylo budovu postavit tak, aby byla souběžná s hlavní osou, která je tvořena silnicí , což splňuje výrobní část. Administrativní část je natočena tak, aby byl vytvořen částečně krytý manipulační dvůr. Z něj je přístup do budovy pro zaměstnance, brigádníky, ale také pro expedici nebo zásobování. Třetí část, kde se nachází restaurace a ubytování pro hosty tvoří druhé nadzemní podlaží. Tato hmota je posazena tak, aby umožňovala výhled do okolních vinic a zároveň aby byla vytvořena terasa, na niž je přístup z restaurace. Na hmotu výrobní haly je napojeno také únikové schodiště. Materiál fasády je kombinací dvou kontrastních materiálů a to strukturovaných betonových desek a fasádních kazet Cor-ten. Opláštění schodiště nabízí prostor pro nápis a logo Vinařství Lahofer, které je viditelné z příjezdové komunikace.
VINAŘSTVÍ LAHOFER DOBŠICE
Nytrová, Bohdana ; Dvořák, Martin (oponent) ; Myslín, Jiří (vedoucí práce) ; Hradil, Dušan (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá novostavbou vinařského domu Vinařství Lahofer v Dobšicích u Znojma vycházející ze studie vypracované v ateliéru AG32. Vinařství mělo obsahovat výrobu a sklady odpovídající výrobní kapacitě až 1 000 000 lahví ročně a veřejněsprávní část určenou k prezentaci vína. Stavební parcela se nachází na východním okraji katastrálního území Dobšic nedaleko obce Suchohrdly. Jedná se o nezastavěnou zemědělskou oblast plnou vinic, orné půdy a zahrad. Základní myšlenka objektu se projevuje především v půdorysném tvaru. Vlnité vinutí objektu do trojúhelníku symbolizuje vinný hrozen či hoblinu, která odkazuje na slavného řezbáře Jana Lahofera, po němž vinařství převzalo své jméno. Vzniklá atria tvoří polouzavřený prostor chráněný před větrem a slouží jako manipulační dvůr výroby, terasa nebo atraktivní vstupní předprostor jednotlivých provozních celků. Objekt je tvořen čtyřmi na sebe navazujícími hmotami o dvou výškách. Ve třech z nich je umístěna výroba, která je řešena v jedné úrovni do kruhu, aby pro vstup i výstup z výroby sloužil jeden manipulační dvůr. Veřejná část objektu se nachází v samostatné hmotě posazené ve svahu o něco výše. Obsahuje převážně prostory pro prezentaci vinařství, restauraci, několik ubytovacích jednotek pro hosty a administrativu. Objekt je navržen z ocelové skeletové konstrukce s předsazenou provětrávanou fasádou a plochou střechou. Jeho mohutnost je zjemněna prosklenými fasádami v atriích a dalšími prosklenými dílci z čirého či mléčného skla, z nichž některé probíhají přes celou výšku stavby.
Vinařství Lahofer Dobšice u Znojma
Davčíková, Gabriela ; Myslín,, Jiří (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby objektu vinařství Lahofer v obci Dobšice u Znojma. Bakalářská práce rozvádí a upřesňuje architektonickou studii, vypracovanou v rámci předmětu AG33 v letním semestru 2. ročníku, do stupně Dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provádění stavby. Zadáním práce bylo navrhnout vinařskýdům s hlavní výrobní částí s roční produkcí 750 000 - 1000 000 ks lahví, s administrativní částí včetně prostorů pro brigádníky. Další část zahrnuje restauraci a ubytování pro hosty.a s částí pro veřejnost, která by měla obsahovat jak restauraci tak ubytování pro hosty. Celý koncept návrhu ovlivnil svažitý terén, do nějž je objekt zasazen tak, aby nepůsobil příliš mohutným dojmem. Z exteriéru se stavba jeví jako tři prolínající se kvádry, které jsou děleny podle funkcí. Prvotní myšlenkou bylo budovu postavit tak, aby byla souběžná s hlavní osou, která je tvořena silnicí , což splňuje výrobní část. Administrativní část je natočena tak, aby byl vytvořen částečně krytý manipulační dvůr. Z něj je přístup do budovy pro zaměstnance, brigádníky, ale také pro expedici nebo zásobování. Třetí část, kde se nachází restaurace a ubytování pro hosty tvoří druhé nadzemní podlaží. Tato hmota je posazena tak, aby umožňovala výhled do okolních vinic a zároveň aby byla vytvořena terasa, na niž je přístup z restaurace. Na hmotu výrobní haly je napojeno také únikové schodiště. Materiál fasády je kombinací dvou kontrastních materiálů a to strukturovaných betonových desek a fasádních kazet Cor-ten. Opláštění schodiště nabízí prostor pro nápis a logo Vinařství Lahofer, které je viditelné z příjezdové komunikace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.